El temporal Glòria posa en alerta la Garrotxa pels cabals dels rius

El riu Fluvià ja ha pujat més d’un metre des d’ahir a la nit. La previsió és que segueixi pujant, ja que està previst que les pluges no donin treva. Fins aquest dimarts a la tarda, al Fluvià baixaven més de 30 metres cúbics d’aigua per segon. Des de Protecció Civil demanen precaució i no acostar-se a les lleres dels rius.

Imatge del riu Fluvià al seu pas per Olot aquest dimarts (Ràdio Olot)


Fins aquest migdia, a Olot ja han caigut més 50 litres i 40 a la Vall d’en Bas segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Això ha omplert els rius de la comarca i la pluja és el principal perill meteorològic a hores d’ara. Es poden acumular fins a 300 litres a les comarques gironines. El cap de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya és Santi Segalà.

 

A la Garrotxa el Fluvià, principal riu de la comarca, ha crescut considerablement des d’ahir a la nit. El seu cabal s’ha multiplicat per cinc i ha passat de transportar 0,9 metres cúbics d’aigua per segon a transportar-ne més de 30. Respecte al dilluns, el Fluvià ja ha crescut més d’un metre. El missatge des de Protecció Civil és de precaució. La seva directora general és la Isabel Ferrer.

 

S’espera que el temporal s’allargui 36 hores més i per tant la crescuda de rius i rieres ha d’anar a més. A Olot s’ha restringit el pas a diferents passeres de la ciutat i el Consell Comarcal està en especial atenció als camins i passallissos que creuen les diferents rieres de la comarca.

 

Respon