El tram nord de la variant d'Olot ja té en marxa els dos estudis previs al projecte

Territori ha adjudicat aquest dilluns l’estudi informatiu després de desencallar el document d’impacte ambiental, ara farà un mes. El termini de redacció per a l’estudi informatiu és de 8 mesos i té un pressupost de més de 200.000 euros.

Zona de l’Hostal del Sol, per on ha de passar la futura variant (Ràdio Olot)


El 8 de maig la Generalitat anunciava que tirava endavant l’estudi d’impacte ambiental del tram nord de la variant d’Olot. Gairebé un mes després, aquest dilluns, Territori ha informat que també ha licitat l’estudi informatiu. Això permetrà avançar en els tràmits previs per a la redacció del projecte definitiu del tram de l’Hostal del Sol. Els dos estudis haurien d’estar acabats a principis de l’any que ve. Tots dos tenen una durada de vuit mesos.

La licitació d’aquest dilluns s’ha fet per un valor de més de 200.000 euros que haurà d’avançar la Generalitat a l’espera de tancar el finançament amb l’estat espanyol, part implicada en el tram de l’Hostal del Sol.

El Departament de Territori avança que la futura carretera de la zona nord tindrà quatre quilòmetres de longitud i tres connexions amb la xarxa local: dos als extrems de l’enllaç entre el túnel de la Pinya i l’A-26, i un altre a l’alçada del polígon de Pla de Baix.

A l’espera de les Preses

Amb els dos estudis licitats, el tram nord de la variant d’Olot avança sense notícies de la part de les Preses. Els estudis del sector de la Vall d’en Bas estan al caure. S’espera que en les pròximes setmanes surtin publicats els resultats dels dos documents que han de definir els límits i marges del projecte definitiu de la variant de les Preses.

Respon