El TSJC torna a suspendre el judici contra Lluís Guinó i la mesa del Parlament

Ho ha fet perquè Nuet serà aforat al Congrés dels Diputats. La sessió estava prevista que comencés dijous de la setmana que ve i ara caldrà esperar a una nova data. Fins i tot, el judici es podria acabar celebrant al Tribunal Suprem.

Lluís Guinó amb Carme Forcadell en una foto d’arxiu (ACN)


El TSJC ha donat cinc dies per reunir les parts i determinar si hi ha algun motiu que aconselli no dividir la causa. Això després que el president del Tribunal, Jesús Maria Barrientos, hagi rebut una notificació de la Junta Electoral de Barcelona confirmant que Joan Josep Nuet, un dels acusats, serà diputat per ERC a conseqüència del 10N: un fet que permet a l’exmembre de la Mesa adquirir la qualitat d’aforat al Tribunal Suprem.

Ara caldrà esperar a la decisió del TSJ: podria enviar el cas de Nuet al Suprem i jutjar a Catalunya la resta de la mesa, o bé arrossegar tota la causa a Madrid.

Amb aquest canvi de dates ja serà la segona vegada que la sala mou el calendari del judici. El 27 de setembre es va fixar per al 19 i 22 de novembre, però en aquestes dates hi havia alguns dels advocats que tenien “senyalaments prioritaris” i es va haver d’ajornar el judici fins aquesta última data que també ha estat anul·lada.

El cas afecta directament a la Garrotxa, ja que l’alcalde de Besalú va ser membre de la Mesa del Parlament durant l’1 d’octubre. Lluís Guinó i la resta d’acusats (Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya) s’enfronten al delicte de desobediència per tramitar les lleis del referèndum i la de transitorietat. Tots ells podrien quedar inhabilitats.

Respon