El turisme rural de la Garrotxa, a punt per a la reobertura

El sector creu que serà primordial que els establiments garanteixin totes les mesures necessàries perquè els clients “agafin confiança” i vulguin anar de vacances. La Generalitat ja ha fet arribar una primera proposta amb els requisits essencials per tornar a obrir les cases rurals.

Les cases de turisme rural remarquen que caldrà tornar a guanyar-se la confiança als clients (Turisme Garrotxa)

Les cases de turisme rural viuen amb incertesa l’aplicació de les mesures de seguretat. Tot i l’esborrany que els hi ha fet arribar la Generalitat, el sector creu que són indicacions molt feixugues i que tota la responsabilitat davant un cas de covid-19 recau sobre seu. El president de l’Associació de Turisme Rural de la Garrotxa, Félix Castanyer, ho explica a Ràdio Olot.

 

Una de les característiques que té el turisme rural és que molts clients són habituals, sobretot en èpoques d’estiu. Tot i la incertesa que genera la crisi del coronavirus, Castanyer assegura que quan es produeixi la reobertura, el més important serà transmetre confiança als clients.

 

El pla de desescalada del Govern espanyol ha agrupat els allotjaments rurals al mateix sac que els hotels. Això significa que poden obrir a la fase 1 del desconfinament sense utilitzar les zones comunes. No seria fins a la fase 2 quan es podrien començar a utilitzar menjadors o sales d’estar. A la fase 3 s’ampliaria la capacitat dels espais comuns fins al 50%. Actualment, l’Associació de Cases de Turisme Rural de la Garrotxa reuneix més de 90 establiments.

Respon