El vial Sant Jordi d’Olot no s’arreglarà fins a la primavera

El Conseller Damià Calvet ha assegurat que es farà una actuació de reparació valorada en 40.000 euros. Admet que la via està en “unes condicions que no li correspon per la seva funcionalitat”. El responsable del Departament de Territori i Sostenibilitat també ha afirmat que s’està estudiant la conversió del vial en una “avinguda” amb un projecte que estaria valorat en 1 milió d’euros. 


A curt termini, el Conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que el Vial Sant Jordi es repararà. Els veïns, però, hauran d’esperar fins a la primavera per veure com es torna a asfaltar una arteria que ha quedat impracticable. L’actuació anirà a càrrec de la Generalitat i estarà valorada en 40.000 euros.

 

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Mia Corominas, assegura que el deteriorament del Vial Sant Jordi és una responsabilitat de la Generalitat, ja que encara no hi ha la variant.

 

Tal com ja va avançar Ràdio Olot, la Generalitat i l’Ajuntament treballen per tirar endavant una actuació més global al Vial Sant Jordi. Consistiria a convertir el vial en una avinguda i pacificar el trànsit que passa per aquesta arteria de la ciutat, a més de fer-ho més amable pels vianants.

 

El projecte de reforma global del Vial encara no està ni del tot definit, però és una idea que ja ve de lluny. Des de fa anys que el consistori i la Generalitat tenen aquest objectiu en ment. De moment, els veïns i conductors del Vial Sant Jordi, hauran de continuar convivint amb gran part dels 40.000 vehicles que diàriament travessen Olot.

Respon