El Vial Sant Jordi s'asfaltarà en les properes setmanes

L’alcalde d’Olot admet que el Vial Sant Jordi té elements de millora, més enllà del problema de trànsit dels camions. Marquesines a les parades de bus, evitar l’aparcament a llocs no prohibits o acabar amb els excessos de velocitat són alguns dels elements amb els quals es pot actuar mentre s’espera la variant. 

vialsantjordi (1)

L’alcalde promet que s’asfaltarà aviat (Jordi Altesa)

El RACC donava un 6 sobre 10 al Vial Sant Jordi i el posicionava com la segona millor travessera urbana de Catalunya de les 13 auditades. El gran problema del Vial és l’important trànsit de camions que generen els principals maldecaps. Per això, la solució passa per tenir una variant però hi ha altres actuacions més fàcils i barates a les quals es pot actuar. En declaracions al ‘Fil Directe’ de Ràdio Olot, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha admès que el nombre de vehicles pesants és el principal problema.

Pel què fa a actuacions de millora, canviar l’asfaltat és una de les prioritats. El nombre de sots ha anat en augment darrerament i el Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a pagar l’actuació en el transcurs del primer trimestre d’aquest any. Corominas ha explicat que tenia l’esperança de que el ferm nou estigués a punt a finals de març coincidint amb el pas de la Volta Ciclista pel propi Vial però els terminis són justos.

Una de les pitjors notes que obté la travessera urbana de l’Avinguda Sant Jordi d’Olot és amb la il·luminació on ha tret un 3 de nota. En aquest tema, l’alcalde ha assegurat que les millores que ja s’han fet amb LED’s blancs acabaran arribant també al Vial Sant Jordi.

En aquest estudi del RACC la travessera urbana d’Olot va obtenir 60,5 punts quedant en segona posició just per sota de la d’Altafulla.

Respon