El waterpolo olotí, ben representat als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro

Jennifer Pareja, Blai Mallarach… i Xevi Buch. L’àrbitre ja ha rebut la confirmació oficial i s’afegeix als dos jugadors, que han suat per guanyar els bitllets als preolímpics amb les seves respectives seleccions. Buch diu a Ràdio Olot que és el premi a tota la seva trajectòria.

Xevi Buch, a l'Europeu

Xevi Buch, a la dreta de la imatge, en l’últim Europeu

A l’espera que l’atleta paralímpic Xavi Porras aconsegueixi la marca A –de moment, ja té la B–, els olotins confirmats per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro són del món del waterpolo. Un jugador, Blai Mallarach, una jugadora, Jennifer Pareja, i un àrbitre, Xevi Buch. Per a ell, arribar per primera vegada a uns Jocs és com fer el cim d’una gran muntanya que ha anat escalant els últims anys. En una entrevista al Temps de Descompte de Ràdio Olot, Buch remarca el premi que li suposa.

Aquest ha estat un any especialment bo per a Xevi Buch. Ha arbitrat diversos partits europeus i l’estiu passat va poder ser al Mundial de Kazan. Era una gran notícia, però al mateix temps el feia dubtar. Ell tenia els Jocs Olímpics a l’horitzó i veia complicat ser l’àrbitre escollit de la Federació Espanyola per a les dues cites internacionals més importants.

Com al Mundial, Buch es trobarà als Jocs Olímpics amb els olotins Blai Mallarach i Jennifer Pareja. Són els fruïts de la millor generació de waterpolites del CN Olot, tot un “orgull”, per a l’àrbitre.

Els Jocs Olímpics de Rio no seran fins a l’agost i, abans, Xevi Buch es posarà en forma amb els play-off de les divisions d’honor, la lliga catalana i algun torneig d’estiu.

Respon