Eleccions 10N: Junts s'imposa a Olot amb els mateixos vots que el 28A

Junts per Catalunya ha guanyat a la capital de la comarca. Els juntistes han tret pràcticament els mateixos vots que les passades eleccions, però han aconseguit anteposar-se a ERC que ha perdut més de 1.000 votants. El PSC i la CUP s’han situat com a tercera i quarta força respectivament, per davant d’En Comú Podem. 


Qui més ha guanyat, però, han estat el PP i VOX. Les dues formacions són les que més han crescut a la capital de la Garrotxa. El partit ultradretà ha tret 496 a Olot, gairebé 200 més respecte al 28A. L’altra cara de la moneda és Ciutadans que ha vist com en set mesos ha perdut 600 vots a la ciutat. Tots aquests partits, però, han quedat lluny dels 4.887 vots que ha tret Junts per Catalunya a Olot i que li han permès guanyar a la capital garrotxina. Són només set vots més que les passades eleccions. I és que el que ha permès que els juntistes guanyessin aquest diumenge ha estat la davallada d’ERC que ha tret mil vots menys que les eleccions d’abril. La reculada dels republicans s’explica segurament per l’entrada de la CUP, que ha tret 1.582 vots a la ciutat d’Olot en les seves primeres eleccions generals.

Per últim, el PSC ha perdut quatre-cents vots respecte a les passades eleccions generals i Unides Podem ha sumat vint votants, arribant als 1.340.

Respon