Eli Prat i Artur Balagué disputaran els World Roller Games de Barcelona

La Federació Espanyola ha convocat la parella del Club Patinatge Artístic Olot per al Mundial d’aquesta modalitat. Tots dos asseguren a Ràdio Olot que aquest juliol compliran un somni al Palau Sant Jordi.

Artur Balagué i Eli Prat, durant el Festival del CPA Olot d’aquest dissabte passat (David Planella)

El Club Patinatge Artístic Olot tindrà una doble representació als World Roller Games de Barcelona. No només hi serà el primer equip per disputar la competició de grups de xou grans, sinó que la parella d’artístic també hi participarà. Eli Prat i Artur Balagué figuren a la convocatòria de la Federació Espanyola i seran els únics representants de l’Estat a la competició de parelles. En declaracions a Ràdio Olot, Balagué assegura que ha somiat moltes vegades competir en un pavelló olímpic amb capacitat per a més de 15.000 espectadors.

Objectiu complert

Tant Artur Balagué com Eli Prat remarquen que han complert un objectiu personal assegurant-se la participació en un Mundial de parelles de patinatge artístic. Tots dos ja hi havien arribat en la modalitat de grups de xou. Eli Prat tot just va deixar el primer equip del CPA Olot la temporada passada i aquest any va arribar a competir a l’Europeu d’Itàlia per cobrir la baixa d’una de les patinadores lesionades.

Progressió constant

La parella Eli Prat – Artur Balagué va néixer fa tres temporades. El 2016, va ser tercera de Catalunya i d’Espanya, i tant el 2017, el 2018 com el 2019 ha estat campiona de totes les competicions nacionals i estatals. L’any passat, fins i tot, va guanyar la medalla de bronze en el seu debut en un Europeu. Ara, diu la seva entrenadora, Olga Martí, es mereixen gaudir d’un Campionat del Món.

La cita, a mitjans de juliol

Un campionat de parelles de patinatge artístic es divideix en dues parts. En la primera, es fa el programa curt, amb uns integratius obligatoris que han de fer tots els participants, i en la segona, el llarg, que és més lliure. Eli Prat i Artur Balagué competiran al Palau Sant Jordi el divendres 12 de juliol i el diumenge 14. Aquest últim dia compartiran tarda amb la competició de grups de xou grans, en què participarà el CPA Olot, el vigent campió mundial.

Respon