En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa vol que el 2020 tots els municipis posin en marxa el nou model de residus

Els Ajuntaments hauran d'escollir el model com a molt tard el 2019
| 29 d'octubre de 2018
La Garrotxa vol que el 2020 tots els municipis posin en marxa el nou model de residus

És la petició que es fa des del Consell Comarcal. La intenció és que el 2020 la comarca implementi el nou model de recollida selectiva. Per això, com a molt tard, el 2019 els ajuntaments han de tenir clar quin model volen. Els consistoris poden escollir entre el porta a porta o l’ús de contenidors tancats amb targetes i bosses personalitzades.


L’últim ple del Consell Comarcal va tirar endavant l’aprovació inicial del pla de residus de la Garrotxa 2018-2023. En ell s’hi especifica que tots els Ajuntaments de la comarca hauran d’escollir el nou model de recollida de residus com a molt tard el 2019. La intenció és que el 2020 ja es posi en pràctica algun dels dos models que millor resultat van tenir en la prova pilot que es va fer l’any passat. Són el porta a porta o l’ús de contenidors tancats amb targetes i bosses personalitzades. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, diu que els ajuntaments han d’escollir entre aquests dos camins, però tampoc tancaran la porta a altres models.

 

Actualment hi ha tres municipis que ja ho tenen clar. Un és Besalú, que ja ha començat a implementar el porta a porta. Els altres dos són Argelaguer i Santa Pau que a partir de l’any que ve començaran a utilitzar contenidors tancats amb targetes i bosses personalitzades.

 

La planta de triatge, encallada als despatxos

L’exigència per definir els nous models ve imposada des d’Europa: estableix que l’any 2030 s’haurà de recuperar el 65% dels residus municipals. Actualment la Garrotxa està al 37%. Segons Espona, un dels elements que també ajudarà a arribar al llindar europeu és la planta de triatge de Sant Jaume. L’equipament ja té una dotació de 20 milions, però el projecte està encallat als despatxos.

 

Mentre no arribi la planta de triatge, els ajuntaments tenen deure: han de decidir el model de gestió de residus que volen tirar endavant al seu municipi en un termini curt de temps. És un dels punts que marca el nou pla de gestió de residus de la Garrotxa, un document que té una rellevància molt important pel futur mediambiental de la comarca.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum