Els Amics del Tren d'Olot Girona preparen una maqueta de 50 metres quadrats

Una maqueta de 50m2 és el projecte que tenen entre mans l’Associació dels Amics del Tren Olot-Girona. Una construcció de les 13 estacions de tren que tenia la línia, amb els respectius vagons. Una línia ferroviària “desaprofitada” i que segons els socis de l’entitat és “reconeguda arreu d’Europa”.

trenolot 20150108 

Una primera trobada a la sala “La Carbonera” d’Olot els anys 90 d’aficionats a les maquetes de tren i línies ferroviàries es va acabar convertint en l’actual Associació d’Amics del Tren Olot-Girona. Actualment és una de les 53 entitats que forma part de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, amb la particularitat que és l’única que no té una línia real de tren.  Una associació que té 25 socis d’arreu de Catalunya i que segons el seu president, Ignasi Riera, té la voluntat de “preservar la memòria d’aquesta antiga línia ferroviària”.

La construcció de tota la línia ferroviària, des d’Olot fins a Girona, ja fa cinc anys que es porta a terme. Actualment té unes dimensions de 50m2 i 18 metres lineals de via. És un projecte que està previst instal·lar-se definitivament al primer pis de l’antiga Estació d’Olot i recorrerà les 13 estacions que tenia aquesta línia. El secretari i membre de l’Associació, Antoni Serra, ha explicat a Ràdio Olot que fa 5 anys que es porta a terme aquest projecte al local que tenen a Sant Esteve d’en Bas.

Fins ara ja tenen construïdes cinc estacions de tren amb les seves respectes línies ferroviàries que les unien: la d’Olot, Les Preses, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols i Les Planes d’Hostoles. Uns ajuntaments a qui recorren perquè els financin part dels mòduls que construeixen; a més de la quota mensual que paguen els socis de l’Associació. El mes de novembre passat la maqueta es va exposar a l’ExpoRail de París, on els van otorgar el primer premi a la millor Maqueta Europea. Un reconeixement que segons Serra no es té gaire en compte a la pròpia ciutat, on creu que s’hauria d’aprofitar més la marca de l’antiga línia ferroviària.

La pròxima estació serà l’ExpoTren de Lleida, la fira més important de Catalunya i on ja fa sis anys que hi participen. Allà, una vegada més, exposaran aquesta gran maqueta de les cinc estacions de tretze que tenen fetes fins ara.

Respon