Els bars i restaurants dels pobles de la Garrotxa ja poden obrir el seu interior

El BOE ha publicat una nova ordre per aquells municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat inferior a 100 ciutadans per quilòmetre quadrat. Això deixa fora a Olot, Castellfollit de la Roca, Besalú, Sant Jaume i les Preses. A la resta, des d’aquest divendres, s’eliminen franges horàries i ja es podrà consumir, amb restriccions, a l’interior dels locals. 

Foto: ACN


El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat una ordre que dona més marge als pobles de menys de 10.000 habitants. En el cas de la Garrotxa són tots els municipis menys Olot i Sant Jaume, les Preses, Besalú i Castellfollit de la Roca (per la seva densitat de població, ja que se superen els 100 h/km2).

El nou document diu que els bars i restaurants, amb l’excepció de discoteques i locals d’oci nocturn, podran obrir per al consum interior. No s’haurà de superar el 40% d’aforament, haurà de fer-se en taules, preferentment mitjançant reserva prèvia, i no s’admetrà l’autoservei a la barra. Les taules hauran de guardar una distància de dos metres. Pel que fa al servei de terrassa, es farà d’acord amb el que preveu fase 1.

Sense franges horàries i amb altres mesures que es relaxen

L’ordre publicada aquest mateix divendres també elimina les franges per a la població infantil i per als esportistes no professionals, tot i que en alguns municipis ja no existien. No serà obligatori només un acompanyant en el cas dels nens. L’activitat es podrà practicar en el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres, inclosos municipis del costat, però sempre que també siguin de menys de 10.000 habitants.

El document del govern espanyol també inclou altres mesures: els ajuntaments podran recuperar els mercats ambulants, es podrà assistir als funerals amb 15 persones en espais tancats i 25 a l’aire lliure, també es podrà anar al temple si no se supera el 50% de l’aforament i estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l’aforament.

Respon