Els Bombers, a la Garrotxa: tres rescats el dia de Sant Joan i vuit serveis durant la revetlla

Els Bombers rescaten tres persones que havien caigut en zones de difícil accés a Olot i Riudaura. La nit de Sant Joan, han fet set serveis per petits incendis a mobiliari urbà i un a vegetació.


Aquesta revetlla de Sant Joan ha estat més tranquil·la. A tot Catalunya, els Bombers han fet un 40% menys de serveis respecte de l’any passat i la majoria d’avisos han estat relacionats amb incendis en mobiliari urbà. En el cas de la Garrotxa, el cos ha hagut d’apagar vuit petits incendis; set a mobiliari urbà (sobretot a contenidors d’Olot) i un a vegetació. El Ripollès ha estat l’única comarca gironina on no s’ha hagut d’atendre cap avís.

A més, el Servei Català de Trànsit ha informat que aquesta nit de Sant Joan no s’ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes.

Els rescats

Aquest migdia, els Bombers també han hagut d’actuar a la Garrotxa però no per cap incendi, sinó per fer tres rescats. A les 12.35 hores, els GRAE s’han activat amb una dotació terrestre en ser alertats que dues persones (un adult i un menor) havien caigut en una zona boscosa i de difícil accés per l’ambulància, a les Gorgues d’en Surita, a Riudaura. Han evacuat l’adult amb llitera i el menor només s’ha regirat el turmell.

Pocs minuts després, a les 12.42 h, el Grup d’Actuacions Especials ha rescatat una persona caiguda al Pont de les Tries d’Olot. Al lloc, s’hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers i l’ambulància del SEM ha traslladat la persona a l’hospital.

Respon