Els casals d'estiu de la Garrotxa, a punt i a l'espera

Els municipis volen tenir-ho tot a punt per si es poden fer casals d’estiu. Creuen que són activitats essencials pels infants, com també per la conciliació familiar. Alguns ajuntaments ja han iniciat el procés de selecció de monitoris i estan a l’espera de les indicacions de Sanitat per veure amb quines condicions caldrà fer els casals.

Els ajuntaments de la Garrotxa es preparen per organitzar els casals d’estiu

Amb l’inici de la desescalada i en vistes de viure un estiu inèdit, els casals d’estiu es preparen per adaptar-se a la crisi del coronavirus. A l’espera de noves directrius per part de Sanitat, l’Ajuntament d’Olot ja ha obert el procés de selecció per optar a les places de monitors per l’Estiu Riu. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, reconeix a Ràdio Olot que els casals d’estiu “són la preocupació de moltes famílies”.

 

La intenció dels ajuntaments de la Garrotxa és organitzar tots els casals d’estiu. Per això, caldrà definir una estratègia comuna. L’alcalde de Mieres és Enric Domènech, i el d’Argelaguer és Artur Ginesta.

 

“Ho tenim tot a punt”

De moment, molts ajuntaments ja han començat a treballar en la preparació dels casals d’estiu per engegar els processos d’inscripció quan les autoritats ho permetin. Ho expliquen l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, i l’alcaldessa de Montagut i Oix, Mònica Boix.

 

Pel que fa a les inscripcions dels casals d’estiu, Olot ja ha manifestat que la intenció és que es puguin fer online i també presencialment. A més, asseguren que encara s’està a dins del calendari previst. L’any passat, les diferents activitats i casals d’estiu de la Garrotxa van acollir milers de nens i nenes entre les gairebé cent propostes programades.

Respon