Els cementiris de la Garrotxa es preparen amb mesures anticovid per al cap de setmana de Tots Sants

S’han habilitat circuits i restriccions d’aforaments. També s’han suspès alguns dels actes habituals per aquestes dates i es recomana visitar els difunts “amb rapidesa” per evitar converses o trobades amb altres persones. De manera excepcional, aquest cap de setmana es podrà trencar el confinament municipal i circular per dins la comarca si és per anar al cementiri. 

Foto: Ràdio Olot


L’1 de novembre és una data assenyalada per a molts ciutadans. Els cementiris estan acostumats a rebre una gran afluència de gent durant Tots Sants. És per això que aquest any, a causa de la pandèmia, s’han pres diferents mesures per tal d’evitar aglomeracions i trobades. A Olot, el cementiri municipal posarà a disposició dels visitants gel hidroalcohòlic a les entrades i s’han establert uns circuits per moure’s per dintre el cementiri. Ho explica el gerent de la Funerària Besora, Jaume Casas.

 

Molts altres ajuntaments de la comarca també han establert circuits als seus cementiris i mesures com el control d’aforament. A Olot, també hi haurà agents de Protecció Civil que vigilaran que no es produeixin aglomeracions. Casas demana que la visita sigui ràpida i que no s’estableixin gaires converses.

 

El cementiri municipal d’Olot mantindrà l’horari habitual de vuit del matí fins a les set de la tarda. És obligatori l’ús de la mascareta i com a mesura preventiva, s’ha suspès l’acte en homenatge als morts que es feia al migdia.

 

 

Respon