Els centres educatius de la Garrotxa davant el curs de la covid-19: “Calma i confiança”

Els centres educatius creuen que s’ha fet un gran esforç per poder obrir les aules aquest dilluns. Els equips directius afirmen a Ràdio Olot que han fet maratons, però que creuen necessari obrir les aules. Viuen la situació amb molta incertesa i demanen que les famílies els hi facin confiança. Critiquen el fet que el protocol d’obertura s’hagi hagut de canviar fins a tres vegades durant l’estiu. 

Una professora prenent la temperatura a l’escola El Morrot d’Olot (Pau Masó)


Aquest dilluns molts centres posaran en pràctica tot allò que han ideat durant dos mesos. El retorn a l’escola no significarà el final d’una feina que ha “fet treure fum” als equips directius, sinó que serà el principi de tots aquells protocols i mesures que han hagut de fer i refer durant l’estiu. En parlen el director de l’Escola Pia, Ferran Sala, el de l’Escola Malagrida Jordi Ferrarons i la directora de l’Institut Escola Greda, Neus Garcia.

 

Malgrat les maratons fetes durant l’estiu i, sobretot, les últimes setmanes, els centres aposten perquè l’escola torni a obrir i defensen que s’han pres totes les mesures.

 

Foto: Pau Masó


Contagis assegurats

La comunitat educativa té assumit que duran el curs s’hauran de confinar grups.

 

Tot plegat ha fet que els centres educatius hagin hagut de ser més flexibles que mai. Segons els professionals, caldrà que la resiliència sigui un dels pilars del nou curs.

 

La majoria de centres podran adaptar-se als canvis amb l’ajuda de nou professorat. En el cas del Malagrida, però, tot el contrari, han perdut mitja dotació i pocs dies abans de la tornada encara no sabien qui seria el seu gestor covid. Tot i els entrebancs, els professionals demanen calma i envien un missatge de confiança a les famílies.

 

Respon