Els centres educatius de la Garrotxa fan mans i mànigues per obrir dilluns que ve

A la fase 2, ja podran tornar a obrir, però amb limitacions d’aforament a cada aula. També han de preparar totes les mesures de seguretat i no els és fàcil redistribuir els alumnes. Els directors denuncien que han de seguir un pla massa complex per, al final, no fer classes lectives. Només es faran sessions d’acompanyament.

Les escoles han de buscar com garantir les mesures de seguretat (Ràdio Olot)


Abans del coronavirus en una classe hi podia haver fins a 30 alumnes. Ara, aquest número s’haurà de reduir a la meitat. Repartir els estudiants en aules de com a molt quinze pupitres és el que està portant més maldecaps als centres educatius la setmana prèvia a tornar a obrir. És un problema comú tant a primària com a secundària com més amunt. Dos exemples: l’Escola Malagrida, d’educació infantil, i l’Institut Garrotxa d’Olot, d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Els seus directors són Jordi Ferrarons i Jordi Antiga, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Amb moltes incògnites

Els dos directors expliquen que, a hores d’ara, encara hi ha dubtes i confusió sobre el retorn a les aules de dilluns que ve. Recorden que el curs continuarà avançant de manera telemàtica i que les classes presencials seran voluntàries i només “d’acompanyament emocional” als alumnes. Molts centres educatius encara no saben quants estudiants hi assistiran i estan recollint tota la informació requerida a contrarellotge.

 

Més enllà de distribuir espais i alumnes, preparar aquest retorn a les aules també vol dir preparar un protocol de prevenció i seguretat. S’han de desinfectar les instal·lacions i s’han de gestionar les entrades i sortides dels centres. Els directors deixen clar que no caldrà anar a l’escola cada dia: els grups s’aniran convocant i tindran prioritat els que pertanyin a cursos terminals. Divendres, de manera conjunta, les escoles de la Garrotxa, per una banda, i els instituts d’Olot, per l’altra, publicaran el seu pla de reobertura.

 

Com serà l’obertura de les escoles la setmana que ve?

Respon