“Si ploren, els abraçaré”: retorn a les aules amb pocs infants i amb controvèrsia

Les escoles bressol i els centres de primària són els que a partir d’avui ja rebran alumnes. Ho faran amb pocs infants: a Olot només 22 famílies portaran els seus fills a la llar d’infants. De manera puntual, durant els pròxims 15 dies també hi haurà alumnes d’altres cursos que aniran a escola per fer activitats de comiat o de retrobament.

Imatge d’aquest dilluns a la Llar d’Infants de Sant Pere Màrtir (Pau Masó)

Dia de retrobament per a infants, professors i pares. Després de més de dos mesos parlant a través d’una pantalla o per telèfon, avui alguns es podran tornar a veure físicament. I també podran tornar-se a trobar amb el pupitre, les joguines o el pati de l’escola. Principalment, aquest dilluns, primer dia del retorn a les aules, els centres que tindran més afluència són les escoles bressol i aquells que hagin organitzat servei d’acollida per a infants de 3 a 6 anys. En el cas de les llars d’infants, a Olot s’han coordinat els quatre centres per fer un mateix horari i seguir unes mateixes mesures d’higiene i seguretat. La coordinadora de les escoles bressol de la capital garrotxina és Anna Prat, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Les educadores aniran amb mascareta i també hi haurà entrades i sortides esglaonades a l’hora de recollir els infants. El servei de l’escola bressol és de nou del matí a una del migdia i de moment, a Olot només hi ha 22 famílies que s’hi ha acollit. A la Vall d’en Bas, per exemple, la llar d’infants d’Els Gínjols només tindrà set alumnes dels 40 que té habitualment. La seva directora, Júlia Soler, explica quin servei oferirà el centre.

 

Les escoles bressol han pres mesures especials (Pau Masó)


“No és ètic el que vam veure a França”

Tant a Olot com a la Vall d’en Bas rebutgen les imatges que es van produir a França amb alumnes tancats dins de requadres i asseguren que això no es produirà als centres garrotxins.

Un altre ritme als instituts

A més de les escoles bressol, també hi ha les escoles i instituts. A part d’aquells centres que facin servei d’acollida per a infants de 3 a 6 anys, la resta preveuen obrir les aules de manera puntual i, sobretot, per als alumnes que acabin etapa educativa. El director de l’IES Garrotxa, Jordi Antiga, recorda que no hi haurà classes lectives i explica com s’han organitzat.

 

El curs escolar seguirà sent telemàtic com ha estat fins ara i s’acabarà el 19 de juny. També en aquesta data els centres tancaran definitivament per fer les vacances d’estiu i preparar-se per a un setembre, de moment, molt incert.

Respon