Els centres sanitaris de la Garrotxa comencen la desescalada

A partir del pròxim dilluns tant l’Hospital d’Olot com els centres de primària de la comarca començaran un retorn a les visites presencials i l’activitat quirúrgica. S’obriran alguns dispensaris amb cita prèvia per a casos urgents i malalts crònics. L’Hospital recupera l’activitat quirúrgica a pacients oncològics.

Un treballador acompanya un pacient de l’Hospital d’Olot (Martí Albesa)


 

No tornarem a la normalitat, però comencem a sortir de la situació que han viscut els centres sanitaris les últimes setmanes. Tal com explica el director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, la setmana que ve preveuen començar a recuperar activitat assistencial mantenint, això sí, aquella telemedicina que ha servit durant aquests dies.

 

A partir del dilluns que ve 4 de maig, l’Hospital recuperarà les operacions “no ajornables” a pacients oncològics i també obrirà els CAP de Sant Joan i la Vall d’en Bas per recuperar una mínima atenció presencial per, sobretot, aquelles persones cròniques. A la resta d’àrees bàsiques de la comarca també se seguirà la mateixa línia. Ho explica a Ràdio Olot el director del CAP d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau.

 

Foto: Martí Albesa


Quins pacients s’atendran primer?

Tant l’Hospital com els CAPs seguiran una sèrie de criteris mèdics per prioritzar els pacients que cal atendre primer.

La por a anar a l’hospital

El director mèdic de l’Hospital d’Olot també diu que caldrà prendre totes les mesures i mostrar confiança a molts pacients que ara “tenen por” d’anar a l’hospital.

 

Per poder recuperar l’activitat quirúrgica, l’Hospital d’Olot ha traslladat l’UCI temporal a una altra ubicació per deixar lliure l’àrea de reanimació que fins ara ocupava la unitat de crítics.

La recuperació de l’activitat sanitària a la Garrotxa arriba després de no detectat cap repunt en la tornada als llocs de treball essencials el 14 d’abril i per l’estabilització tant del nombre d’ingressats com de contagis. Tot i això, els sanitaris envien un missatge de precaució i prudència. Alerten que la desescalada al món sanitari s’haurà de fer molt a poc a poc.

Respon