Els centres sanitaris garrotxins, preparats per fer front als rebrots

Ni l’Hospital d’Olot ni els CAP no desmuntaran les eines que van implementar en el punt àlgid de la pandèmia. Mantindran gran part de l’estructura anticoronavirus durant tot l’estiu. Els sanitaris confien que l’experiència i la infraestructura que ja tenen els servirà per gestionar millor una nova situació complicada en el futur.

Els sanitaris continuen lluitant contra el virus (Martí Albesa)

La pressió ha disminuït i ara estan més descongestionats, però ni l’Hospital d’Olot ni els centres d’atenció primària de la Garrotxa no abaixen la guàrdia. Els centres sanitaris també han dissenyat la seva pròpia nova normalitat. Conscients que el virus no ha marxat, treballen per estar preparats per si la situació torna a empitjorar i es produeixen rebrots importants. El director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, té molt clar l’objectiu.

 

No desmuntar les eines que van muntar per afrontar el punt àlgid de la pandèmia és la clau de la nova normalitat, tant a l’Hospital d’Olot com als CAP. Als centres d’atenció primària es mantindrà el sistema de detecció de patologies respiratòries. Ho explica el director de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau.

 

Àrea reservada per a pacients amb coronavirus

Durant l’estiu, la dinàmica als CAP serà la mateixa que fins ara. Es demana que abans d’anar-hi presencialment es contacti per telèfon o per internet, perquè sempre que sigui possible es resoldrà el problema a distància. Reduir el trànsit els centres sanitaris és important. En el cas de l’Hospital d’Olot, a dins de les seves instal·lacions, es mantindrà una part reservada únicament per a pacients amb coronavirus.

 

L’Hospital d’Olot també s’està proveint de més material de protecció individual, com guants i mascaretes, i manté el servei d’urgències separat en dos circuits (un d’ells per a persones sospitoses de tenir coronavirus).

Respon