Els comerciants d’Olot demanen que la ciutat sigui prova pilot dels APEU

Des de la Generalitat asseguren que la capital de la Garrotxa es perfila com una de les poblacions que podria dur a terme la prova pilot de les anomenades Àrees de Promoció de l’Economia Urbana. Aquestes distincions s’atorguen a zones de ciutats per regenerar tota una àrea com podria ser el Nucli Antic d’Olot.

Rovira i Vilalta a la dreta de la imatge en una roda de premsa (Pau Masó)


Que Olot pugui acollir una de les proves sobre els APEU permetria ajudar a la revitalització del centre de la ciutat. Aquestes Àrees de Promoció de l’Economia Urbana s’estan gestant al Parlament de Catalunya i es calcula que a finals del 2019 pugui haver-hi un projecte de llei. Aquests segells permeten potenciar la comunicació, formació o promoció dels espais comercials. També fer millores urbanes a l’entorn o en la seguretat. Des de l’Associació de Comerciants d’Olot, el seu president, Jordi Rovira, demana que la capital de la Garrotxa pugui impulsar els APEU.

 

Des de la Generalitat afirmen que Olot es perfila com a candidata a ser una de les ciutats que facin de prova pilot per a l’aplicació de les Àrees de Promoció. La Directora General de Comerç és la Muntsa Vilalta.

 

Les Àrees de Promoció de l’Economia Urbana tenen una durada mínima de tres anys i un màxim de cinc. Ara mateix, aquestes zones estan en una fase d’avantprojecte de llei. Fins al 2020 no es preveu que es puguin començar a aplicar a ciutats i poblacions del país.

Respon