Els comerciants d’Olot reclamen un pla d’usos per al comerç de la ciutat

Creuen que hauria de servir per controlar les tipologies de negocis que s’obren. Des de l’Associació de Comerciants pateixen per mantenir el comerç autòcton davant l’arribada de franquícies de fisioterapeutes o clíniques dentals. El 2018, a Olot, van obrir més de 100 negocis nous i en van tancar 28. 


La salut i l’alimentació són els sectors amb més presència entre els establiments que hi ha Olot. Només un 9% dels comerços de la ciutat venen roba. Des de l’Associació de Comerciants reclamen potenciar aquest sector i fer-ho fent valdre el comerç autòcton. El president de l’ACO, Jordi Rovira, diu a Ràdio Olot que cal un pla d’usos que reguli la tipologia i la ubicació dels negocis que hi ha a la ciutat.

 

Excés de cíniques dentals i fisioterapeutes

Des de l’ACO creuen que sectors com els fisioterapeutes o les clíniques dentals estan a l’alça al centre de la ciutat i que ocupen zones comercials  en detriment de les “botigues d’article”. Això, segons Rovira, genera preocupació a l’hora de mantenir els comerços autòctons.

 

Des de l’Ajuntament asseguren que no poden frenar l’obertura de negocis. També expliquen que el nombre de franquícies que han obert els últims temps no és elevat. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat és Estanis Vayreda.

“Hi ha moltes botigues tancades que fa molt de temps que estan tancades”

A part del pla d’usos que es reclama, des de l’ACO també alerten que hi ha molts locals buits en zones com la plaça Major, i des de fa molt de temps. Aquí Rovira envia un missatge directe als propietaris.

 

Durant el 2018, es van obrir 105 negocis nous i se’n van tancar 28. Aquest cap de setmana el comerç d’Olot viurà una de les dates més importants per al gremi. Des de divendres i fins diumenge se celebrarà l’Olotx2 que coincidirà amb la botiga al carrer. Una bona ocasió per fer valdre un sector que segueix reclamant més eines per millorar la seva situació.

Respon