Els comerciants d'Olot, sobre el tancament de bars i restaurants: “És una nova llosa”

El sector comercial creu que el tancament de bars i restaurants pot repercutir en les vendes. Creuen que el tancament de la restauració pot treure gent del carrer i generar “por” entre els compradors. L’Associació de Comerciants d’Olot diu que la limitació del 30% de l’aforament a les botigues no canviarà molt el dia a dia d’uns establiments que ja fa temps que treballen amb aforaments limitats. 

Foto: Pau Masó


El sector comercial veu amb més preocupació el tancament dels bars i restaurants que la limitació del 30% de l’aforament. El president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, creu que tenir els locals de restauració tancats pot treure gent del carrer. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

Afirmen que la limitació del 30% d’aforament a les botigues no ha de ser un problema per al dia a dia dels establiments, ja que fa temps que el comerç controla la capacitat dels locals.

“Seguim igual i confiem que la gent continuï comprant”

El sector diu que, tot i que l’estiu ha estat “correcte”, no s’han salvat les pèrdues dels últims mesos. Creuen que fins que no hi hagi un flux de gent “adequat” no es farà negoci a les botigues. I en aquest sentit, el president de l’ACO creu que el paquet de mesures anunciades aquest dimecres poden generar por a l’hora de sortir a comprar.

 

Tot i la situació, el president de l’ACO diu que la salut del comerç olotí segueix sent bona i que, de moment, no s’han detectat negocis que hagin hagut de tancar per culpa, exclusivament, de la situació que ha portat la pandèmia.

 

Respon