Els comerciants d'Olot, sobre el tancament de cap de setmana: “L'afectació és molt important”

El comerç d’Olot creu que el tancament de cap de setmana deixarà tocat el sector. El president de l’Associació de Comerciants d’Olot també diu que amb el confinament municipal es perd molt de públic i que el dissabte és el dia que es fan més vendes de la setmana. Jordi Rovira diu, però, que, de moment, no hi ha cap negoci que tingui previst o hagi hagut de tancar per les mesures anticovid. 

Foto: Pau Masó


La gran incertesa que plana, a hores d’ara, al sector del comerç és saber si les mesures s’allargaran la setmana que ve. En principi, el Govern va anunciar que el tancament del comerç en cap de setmana i el confinament municipal serien 10 dies. L’Associació de Comerciants d’Olot assegura que les mesures actuals els afecten molt, però la situació es podria complicar si les restriccions s’allarguen. El seu president és en Jordi Rovira.

 

A part de perdre el dia amb més vendes, els comerciants d’Olot també han perdut públic. El confinament municipal ha fet desaparèixer els clients d’Osona i Ripollès que representen un 30% dels clients. Després de gairebé un any de pandèmia, Rovira diu que, de moment, no s’han detectat tancaments.

Critiques a les ajudes rebudes fins ara

El president de l’Associació de Comerciants d’Olot reclama compensacions econòmiques per al tancament actual i critica que les ajudes, fins ara, han estat insuficients.

 

Respecte a la possibilitat de desobeir les mesura com es plantegen els botiguers de Platja d’Aro, Rovira creu que “les mesures de força” no són bones i aposta per buscar altres vies parlant amb la Generalitat.

Respon