Els constructors gironins asseguren que és “inhumà” que se'ls permeti treballar

Lamenten que la societat els criminalitzi, l’administració no els ajudi i diuen que la construcció “no és essencial”. En molts llocs les obres públiques s’han aturat, però en casos particulars es pot seguir treballant, segons el decret d’estat d’alarma.

Els constructors lamenten la falta de comprensió per part de l’administració

La Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona critica que el Reial Decret que va activar l’estat d’alarma pel coronavirus hagi deixat les empreses del sector “completament al marge de qualsevol marc legal extraordinari”, perquè no prohibeix l’activitat de construcció. En un comunicat diuen que “s’està obligant” el col•lectiu a seguir desenvolupant la seva activitat.

Els empresaris subratllen que, de facto, totes les empreses ja es troben en una situació “de força major”. Perquè hi ha obres aturades per particulars (que no volen els paletes a casa), d’altres que els ajuntaments ja han frenat i d’altres que els tècnics volen aturar (perquè no es poden garantir les distàncies de seguretat ni es disposa d’equips de protecció contra el coronavirus).

A més a més, s’hi afegeix la dificultat que per presentar un ERO temporal, ja que els empresaris no es poden acollir a motius de força major. Asseguren que “aquest tràmit no serà fàcil ni ràpid” i segueix que és “absurd” haver de “demostrar incapacitat de treballar en una situació de força major com la que ens trobem”.

Respon