Els ecologistes denuncien “falta de transparència” en la modificació dels estatuts del Consorci de l'Alta Garrotxa

La Coordinadora d’Entitats de Defensa de l’Alta Garrotxa reclama que es recuperi la comissió executiva on tenien veu entitats, propietaris i veïns. Asseguren que s’han sentit apartats i denuncien que s’ha actuat a esquenes.


Fins ara, la comissió executiva del Consorci de l’Alta Garrotxa estava formada per un representant dels veïns, un  propietari, i un altre representant de la Coordinadora d’Entitats de Defensa de l’Alta Garrotxa (CEDAG), juntament amb vuit representants polítics. Aquesta comissió, però, ha desaparegut el passat mes de juliol amb la modificació dels estatuts del Consorci. La supressió ha indignat la CEDAG que inclou col·lectius implicats tradicionalment en la defensa de la zona. Denuncien que s’ha actuat amb falta de “participació i transparència” i critiquen que s’hagi publicat en ple període de vacances. Joan Montserrat és el president de la CEDAG, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Montserrat assegura a aquesta emissora que s’ha citat amb el president del Consorci de l’Alta Garrotxa, però no descarta impugnar per la via legal la modificació dels estatuts. Montserrat també critica que en els últims deu anys ningú els ha demanat l’opinió per res.

“No sabem què es preveu fer a l’Alta Garrotxa perquè les entitats no hi tinguem representació”

La Coordinadora d’Entitats de l’Alta Garrotxa va néixer l’any 2000 amb una trentena d’associacions. Va ser una de les promotores del Consorci de l’Alta Garrotxa i també critiquen que en els últims anys es va prometre transparència i participació, i en realitat no ha estat així.

 

Segons la CEDAG, altres actors que formaven part de la comissió executiva del Consorci (propietaris i veïns) tampoc estaven avisats de la supressió. Tot plegat se situa en el context del Pla Especial de l’Alta Garrotxa, un document que es va presentar amb crítiques aquest any per la seva falta de consens.

 

Respon