La Garrotxa viu l'endemà de la sentència amb cassolades i protestes a les carreteres

Els estudiants van tallar durant hores dues artèries viàries de la ciutat d’Olot: el vial nord i l’A-26. En totes dues accions hi van participar menys d’un centenar de joves i diuen que ho fan per expressar “la injustícia” que suposa la sentència. El segon dia de protestes va acabar amb una cassolada al centre d’Olot amb centenars de persones.

El tall dels estudiants a la N-260a (Pau Masó)


 

El segon dia de mobilitzacions va començar a les 10 del matí. Un altre cop els estudiants van liderar les accions de protesta a la comarca. Desenes d’alumnes van decidir caminar des de l’ajuntament fins al vial nord, on van fer una seguda que va durar hores. Un dels manifestants va explicar a Ràdio Olot la situació.

Els estudiants van tallar una artèria important dels afores de la ciutat i això va provocar que durant el migdia hi hagués problemes de trànsit al centre de la capital garrotxina. La Policia Municipal desviava els cotxes que volien accedir a la N-260. Els joves van explicar que l’acció de protesta vol demostrar el sentiment d’injustícia que senten.

 

A la tarda, els manifestants es van desplaçar a pocs metres de l’acció del matí: van decidir tallar l’autovia A-26 a l’entrada Olot Nord. La via va quedar tallada direcció Figueres durant hores i la Policia va desviar el trànsit cap a Sant Joan les Fonts. Entrada la nit, després de més de tres hores, els manifestants van decidir desconvocar el tall. El segon dia de protesta va acabar amb una cassolada al centre d’Olot. Centenars de persones van sortir de la plaça del Carme a dos quarts de vuit del vespre i van tallar alguns carrers de la ciutat. La mobilització va acabar als jutjats amb el cant d’Els Segadors.

Respon