Els grans festivals d’estiu de la Garrotxa resisteixen amb incertesa i resignació

Les Festes del Tura d’Olot, el Festival Planestiueja’t de les Planes i l’ÉsDansa de les Preses, de moment, es mantenen en el calendari, però les tres organitzacions diuen a Ràdio Olot que si es fan s’hauran d’adaptar a la situació i l’edició d’aquest 2020 no serà com les anteriors.

Els festivals creuen que si es fan, les edicions del 2020 no seran com altres anys (ÉsDansa)

El primer dels tres grans festivals que acull la Garrotxa és el Planestiueja’t de les Planes d’Hostoles. Hauria de començar al juliol, però l’alcalde del poble, Eduard Llorà, veu “difícil” que d’aquí a menys de dos mesos es puguin fer concerts. En parla a Ràdio Olot.

 

El Planestiueja’t va reunir l’any passat 4.000 persones en una desena d’actuacions. El cartell d’enguany encara no s’havia presentat quan va arribar la pandèmia. El festival està programat per juliol i agost, però l’organització ha congelat totes les contractacions i ha demanat als artistes que es reservin les mateixes dates del 2021.

Imatge d’un dels concerts del Planestiueja’t (Festival Planestiueja’t)


L’ÉsDansa, sí o sí

Pel que fa a l’ÉsDansa de les Preses, hi ha més certesa. L’organització té clar que es farà. Diuen a Ràdio Olot que estan treballant amb una edició menys participativa i formativa i amb més actes d’exhibició. La directora del festival és Núria Feixas.

 

L’any passat el festival de les Preses va reunir 11.000 espectadors. La direcció veuria bé poder fer espectacles de menys de 400 persones assegudes, tal com està previst que s’arribarà a la fase 3 del desconfinament. Es descarta, però, utilitzar certs espais naturals com es feia fins ara per les dificultats que hi hauria per controlar l’aforament.

I les Festes del Tura?

I pel que fa a les Festes del Tura d’Olot, incertesa absoluta. L’Ajuntament diu que no vol prendre decisions a llarg termini i, per tant, de moment, manté la festa major. Això sí, l’alcalde Pep Berga, diu a Ràdio Olot que no s’imagina una celebració com la d’altres anys.

Berga ha explicat que la programació ja està feta i tenen un mes de marge abans que arribi el moment de signar els contractes de grups musicals. Les Festes del Tura també compten amb molts actes organitzats per entitats. A mesura que ens anem acostant a les dates, sabrem si les associacions són a temps d’organitzar-se o per altra banda, la incertesa les deixa sense marge.

Respon