Els Museus d’Olot acolliran dues exposicions dedicades a grans noms de la cultura local

Una estarà dedicada a Miquel Plana per posar de relleu la seva tasca clau en el món dels llibres i l’altra una reflexió sobre l’autor de ‘La Punyalada’ Marian Vayreda.

expos fdt

La presentació de les exposicions (Jordi Altesa)

Si als escenaris de Festes els grups locals seran els protagonistes, a les exposicions que es podran veure als Museus d’Olot la gent d’aquí hi tindrà un paper destacat. Aquest dissabte s’inauguraran les dues exposicions que tindran com a centre d’atenció a dues celebritats locals. Per una banda, a les Sales Obertes dels Museus d’Olot hi haurà la part principal d’un seguit de propostes per a recordar a Miquel Plana. A la Sala Oberta 1 hi haurà algunes de les seves obres clau i en la segona sala alguns dels cartells de la seva primera etapa. Un dels organitzadors, Domènec Moli, destaca que Plana va ser el primer olotí que es va dedicar al món de la bibliografia on va editar més de 150 volums.

Mentre aquesta exposició pretén ser un homenatge a Miquel Plana, la dedicada a Marian Vayreda proposa una reflexió sobre les seves tres grans novel·les. Es parteix de la base de que Vayreda va ser un home avançat al seu temps i que les seves reflexions i dubtes no s’allunyen gaire dels que podem tenir actualment. Per això, la comissària de l’exposició Mita Casacuberta, ha destacat que tenen com a objectiu entrar a l’essència de les paraules de Vayreda.

El lloc on es podrà veure aquesta exposició és el Museu dels Sants, el mateix edifici on temps enrere Vayreda va endinar-se amb la seva etapa més narrativa. Un dels reptes de l’exposició ha estat fer visible les paraules i les reflexions que articulen la proposta cultural. La seva idea, assegura Casacuberta, no deixarà indiferent a ningú. Per a descobrir aquesta  proposta i l’exposició de Miquel Plana caldrà esperar fins dissabte.

Respon