Els Museus d'Olot ensenyen “el seu secret més ben guardat”

Des d’aquest cap de setmana ja es poden veure les exposicions sobre part del patrimoni d’Olot. Els Museus d’Olot reivindiquen el potencial del seu fons a l’exposició ‘El tresor més ben guardat’. La ciutat treu a la llum una selecció de les més de 8.000 referències que té als magatzems i que provenen de donacions.

tresor_guardat_acn (2)

 Una de les peces de l’expisició (Tania Tapia / ACN) 
 

‘El tresor més ben guardat’, aquest serà el títol de l’exposició que els Museus d’Olot acull per reivindicar el patrimoni garrotxí. El projecte consta de dues exposicions. Una d’elles, ‘Cadàver exquisit. El cos truncat’  és la part més reflexiva on aborda la relació entre la societat i el seu patrimoni. L’altra, ‘La cambra de les meravelles’ exposa més de 350 peces d’aquest ampli fons. El fons dels museus d’Olot acullen més de 8.000 referències. El comissari de l’exposició, Javi Palomo diu que la part més reflexiva de la mostra pot ser ‘incòmode’ perquè exposa parts del cos, com un crani del S. XVIII. Aquesta gran multitud de peces -des d’obres d’art però també col·leccions de ceràmica japonesa, imatges de sants o peces relacionades amb el món de la natura- estan inventariades i guardades als magatzems dels museus. Ara, per treure a la llum aquest potencial i poder-lo acostar als olotins, s’ha creat la mostra ‘El tresor més ben guardat’.

L’objectiu és acostar-lo als ciutadans, que són desconeixedors d’aquest fons.  Les dues exposicions es podran visitar fins el 23 d’agost.

Respon