Els museus d’Olot tornen a obrir les seves portes

Ho fan després de tres mesos tancats i amb entrada lliure durant tot el juliol. S’han hagut d’adaptar els espais a les mesures de seguretat i higiene per evitar contagis. També s’ha eliminat temporalment qualsevol interacció entre les peces i el visitant. El sector assegura que els museus són “espais segurs”.

El Museu dels Volcans d’Olot és un dels que ha reobert (Ràdio Olot)

Després de quinze setmanes tancats, els museus de la ciutat d’Olot han tornat a obrir portes. Estem parlant de la Casa Trincheria, el Museu dels Sants, el Museu dels Volcans i el Museu de la Garrotxa. La seva directora, Montse Mallol, assegura que viuen una situació “d’alegria i incertesa”.

 

Durant tot el mes de juliol, els Museus d’Olot tenen l’entrada gratuïta per donar la benvinguda de nou als visitants. Això sí, cal portar mascareta i desinfectar-se les mans abans d’entrar. Mallol explica que també s’han pres altres mesures.

 

Les activitats digitals i els racons infantils també han quedat inhabilitats. Tot i això, des dels Museus d’Olot asseguren que els seus espais són “totalment segurs” i que ara més que mai la cultura vol fer reflexionar. Durant aquest mes de juliol els visitants podran veure gratuïtament les exposicions permanents del Museu dels Volcans, la dels Sants i la del Museu de la Garrotxa, a més de l’exposició de Xavier de Torres a l’Hospici i la mostra fotogràfica de la Fundació Vila Casas a la Sala Oberta.

Respon