Els museus petits sobreviuran millor a la crisi del coronavirus: “El nostre públic és local”

Ho diu la directora dels Museus d’Olot. Montse Mallol creu que la situació no és bona per a ningú, però que les sales que patiran més seran aquelles que depenien dels turistes. Per sort, assegura que a la Garrotxa el públic és, majoritàriament local, i això els ajuda. El nombre de visitants, però, ha baixat en picat respecte a un any normal.


La davallada de visitants als museus de la Garrotxa ha estat més fluixa que en grans equipaments com el Museu Dalí de Figueres o sales de Barcelona. Segons la directora d’Els Museus d’Olot, Montse Mallol, els equipaments “de territori”, petits i mitjans, són els que han pogut sobreviure millor als confinaments d’aquest any.

 

Els museus han estat els únics espais culturals que no van haver de tancar aquesta tardor. Mallol assegura que és difícil de dir si això els ha afavorit i explica que el sector de públic més fidel no ha deixat de visitar les sales.

 

Un dels sectors que, tot i la situació, no ha deixat de visitar els museus han estat les escoles. Segons Mallol, això els ha sorprès.

 

Segons dades del Departament de Cultura, els museus d’Olot van rebre el 2019 unes 70.000 visites. El Museu de la Garrotxa va ser el més visitat amb 43.700 visitants, seguit del Museu dels Volcans amb 19.000 i, per últim, el Museu dels Sants amb 5.600. Aquestes dades, però, aquest 2020 hauran caigut en picat. Els equipaments també han reprogramat totes les activitats suspeses per al primer trimestre de 2021.

Respon