Els nous ramals de via ciclista de la Vall d’en Bas ajudaran a potenciar la zona turísticament

Ho asseguren des de Vies Verdes. Els nous ramals que connectaran alguns pobles del municipi estaran acabats el 2020. Costaran gairebé mig milió d’euros i són finançats a mitges per l’Ajuntament i fons FEDER. El projecte preveu crear una nova ruta que connecti Sant Esteve amb els Hostalets i un nou traçat a la zona de Verntallat.

La famosa Ruta del Carrilet, que també passa per la Vall d’en Bas (Vies Verdes)

La voluntat de fer el pas cap a una mobilitat més sostenible i el potencial turístic del projecte han estat dos arguments claus per desenvolupar aquesta obra que permetrà ampliar la xarxa ciclista de la Vall d’en Bas. A finals del 2020, el municipi hauria de tenir noves connexions ciclistes entre pobles. Així ho marca el fons FEDER que s’ha demanat per impulsar el projecte. El president de Vies Verdes, Albert Gómez, explica com es va tirar endavant la proposta.

 

En total el projecte costa 498.000 euros. Són gairebé mig milió que es repartirà a parts iguals entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i els fons europeus. El gerent de Vies Verdes, Àngel Planas, assegura que els nous ramals ampliaran l’oferta turística del municipi.

 

Els dos nous ramals que es faran realitat l’any que ve estaran enllaçats amb la Ruta del Carrilet. Es tracta d’un pas més a favor de la mobilitat sostenible i en la idea de connectar tots els pobles de la Vall d’en Bas a través d’una via ciclista.

Respon