Els pagesos de la Vall d'en Bas comencen a avaluar l’afectació de Glòria a la plana agrícola

A alguns, les inundacions han negat el 40% dels camps i altres se n’han salvat amb menor mesura. La majoria esperen que no s’hagi de tornar a sembrar, ja que molts conreus feia poc que s’havien plantat. L’Ajuntament demana temps per avaluar els danys.

Molts camps de la Vall d’en Bas han patit inundacions (Jordi Barranco)

Les imatges que hem vist aquesta setmana a la Vall d’en Bas amb camps completament inundats feia temps que no es donaven. Ara és moment avaluar la possible afectació als conreus. Molts camps feia poc que estaven sembrats i la planta era petita; l’excés d’aigua pot haver-la ofegat.

En Joan Puigdevall és un dels pagesos afectats. Cultiva rei gras i colze, i calcula que les inundacions hauran afectat un 40% dels seus camps. Confia, però, que podrà seguir amb el conreu que havia plantat fa poc.

 

Un altre dels afectats és en Valentí Colomer. Conrea blat i colze. Calcula que de les 70 hectàrees que té, n’hauran quedat afectades unes 20.

Camps de la Vall negats d’aigua (Pau Masó)


“Si cal replantar el cereal, ja serà massa tard”

Des d’Unió de Pagesos a la comarca, un dels seus representants, en Lluís Sunyer, explica a Ràdio Olot que caldrà fer balanç de les afectacions i diu que el principal problema serà aquells que hagin de tornar a plantar.

 

L’Ajuntament farà balanç

Des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, l’alcalde Lluís Amat, diu a aquesta emissora que el mal “no ha estat exagerat”, però que els pròxims dies s’interessarà per la qüestió per fer balanç.

 

La Vall d’en Bas té més de 9.000 hectàrees de superfície. La majoria d’elles són sòl agrícola. És la zona de la Garrotxa on hi ha més conreus i una de les que més afectació ha tingut durant aquest temporal.

Respon