Els pagesos gironins demanen no aturar la producció: “A l'agricultor el necessitem tres vegades al dia”

Reclamen que l’estat d’alarma no talli la cadena de proveïdors per garantir l’abastiment d’aliments. Unió de Pagesos demana “més claredat” a les directrius del govern espanyol per evitar generar “incertesa” al sector.

Unió de Pagesos defensen els mercats setmanals (Pau Masó)


El coordinador territorial d’Unió de Pagesos, Narcís Jordi Poch, ha subratllat que tan essencial com poder anar al camp o a alimentar els animals cada dia és que les empreses auxiliars puguin continuar treballant.

 

En aquest sentit, el sindicat agrari demana “claredat” al govern espanyol, critica que les directrius són poc concretes d’entrada i això acaba creant “incertesa” al sector.

 

A tall d’exemple, Poch exposa que van trigar quatre dies a saber quantes persones poden anar dins una furgoneta. Això és important, diu, sobretot a l’hora de traslladar temporers i treballadors al camp. Des d’Unió de Pagesos també defensen la continuïtat dels mercats setmanals.

 

Unió de Pagesos considera imprescindible poder continuar amb l’activitat per fer arribar aliments al mercat. Per això, el coordinador territorial demana a les administracions que també tinguin en compte com a servei essencial les empreses vinculades a l’agricultura i a la ramaderia.

 

Respon