Els pastissers auguren un bon Sant Joan

Noten que la fi del desconfinament i les “ganes de celebració” de la ciutadania ajudaran a vendre més coques. La venda de petards també s’ha animat en els últims dies.

Algunes pastisseries preveuen un augment d’entre l’1% i el 3%. S’estima que cada família es gastarà entre 15 i 35 euros i que es consolidaran les comandes per Internet i les entregues a domicili que “ja van salvar la Pasqua”. Com és habitual, la coca més demandada continua sent la de fruita confitada, tot i que moltes pastisseries innoven i cada any n’ofereixen d’alternatives.


Un 30% menys de casetes de petards a Catalunya

Segons la patronal pirotècnica, aquests últimes dies hi ha hagut 700 casetes de petards, a banda de les 300 botigues fixes que ja hi ha durant tot l’any. Tot i haver baixat un 30%, el sector reconeix que el fet que s’hagi acabat el desconfinament està “animant les vendes”, i per això ha anat aconsellant no esperar a comprar a última hora per evitar aglomeracions. Durant la quinzena de Sant Joan els establiments de Catalunya concentren el 95% de la facturació anual.

Tenint en compte les recomanacions de prudència del Govern, i d’evitar revetlles multitudinàries, la patronal calcula que augmentarà la venda dels lots de productes dissenyats per a infants i famílies.

Respon