Els pastors de la Garrotxa traslladen a Olot l’abandonament que pateix el camp

Ho fan aquest dijous amb un acte reivindicatiu i cultural al Museu de la Garrotxa. Diferents pastors de la comarca explicaran la seva experiència enmig de cançons de muntanya i productes de quilòmetre zero. Es tracta d’un acte que busca denunciar l’abandonament del camp a través de la cultura.

El Museu de la Garrotxa acollirà les reivindicacions dels pastors (Roger Canal)

Històricament, la Garrotxa ha sigut una comarca que ha viscut del camp. Amb el pas del temps, el sector ramader ha perdut pes i els pastors denuncien la falta de relleu a les explotacions. Decidits a començar a dibuixar un canvi de rumb, han preparat un acte aquest dijous al Museu de la Garrotxa. La pastora d’Argelaguer, Gemma Vila, assegura que volen posar en relleu la seva tasca.

 

Els pagesos asseguren que hi ha joves interessats en l’ofici però que l’administració no posa facilitats perquè aconsegueixin comprar les seves terres. D’aquesta manera, l’acte també vol donar a conèixer les innovacions en el sector i com ha canviat la professió.

 

L’acte d’aquest dijous comptarà amb diferents pastors garrotxins i tindrà un accent cultural. De fet, s’inclou dins els LAP’s de l’Institut de Cultura d’Olot i s’hi tocaran cançons antigues de pastors, a càrrec d’Arnau Obiols. També es podran fer tastets d’alguns dels productes que elaboren els mateixos pagesos. Tot plegat a partir de les nou del vespre. Una proposta per mostrar, demostrar i reivindicar el passat, present i futur, d’un ofici amb molta petjada a la Garrotxa.

Respon