Els pressupostos de la Generalitat preveuen 4’6 milions d’euros d’inversió per a la Garrotxa

Això representa un 0’6% del total que es destinarà a comarques. El polígon de Llongafollia de Sant Feliu, la via ciclista de Santa Pau, les millores de la C-66, el teulat de l’Escola Malagrida o el manteniment del parc de carreteres de Bianya són les inversions específiques que preveu la Generalitat per a la comarca. 

El govern de Torra ha presentat aquesta setmana els pressupostos al Parlament (ACN)


A nivell català, la Garrotxa és la quinzena comarca per la cua. A l’àmbit gironí, és el territori que menys inversió rebrà si s’acaben aprovant els pressupostos del govern de Torra. El document preveu 4’6 milions per a la Garrotxa. Una xifra que representa el 0,6% de la inversió total a comarques. Malgrat les dades, l’alcalde d’Olot, Mia Corominas reclama que s’aprovin perquè hi ha moltes altres partides que no són específiques i que poden acabar venint a la Garrotxa.

La C-66, la inversió més important

La inversió més important que preveu la Generalitat aquest 2019 a la Garrotxa és la millora de la C-66 entre Besalú i Banyoles. El govern preveu gastar més de 2’7 milions d’euros per continuar les obres que ja es van començar l’any passat. Una altra de les inversions importants són els més de 300.000 euros per al parc de carreteres de Bianya. La Generalitat també preveu la mateixa quantitat per impulsar el polígon de Llongafollia de Sant Feliu. A més de tot això, Corominas també espera poder accedir a subvencions de caràcter general.

Pere Aragonès és el vicepresident i Conseller d’Economia de la Generalitat (ACN)


Entre les partides ja assignades, també hi ha 240.000 euros per acabar la via ciclista de Can Blanch a Santa Pau, arranjaments en algunes estacions d’autobusos d’Olot, una petita partida per a l’ampliació de l’institut escola de Besalú i 150.000 euros per arreglar el teulat de l’escola Malagrida d’Olot.

 

Els pressupostos de la Generalitat per aquest 2019 preveuen un increment de 1.750 milions en la despesa. Més d’un 70% aniria a l’àmbit social. Tot això però segueix a l’aire mentre el govern intenta convèncer els Comuns per aprovar els comptes.

Respon