Els preus de compra i de lloguer resisteixen al coronavirus

De moment, es mantenen i les immobiliàries garrotxines no preveuen que baixin gaire d’aquí a final d’any. Pere Bahí, del col·legi d’APIs de Girona, diu que encara hi ha oferta i demanda, i que després de l’aturada, s’espera una recuperació en forma de V baixa.

El coronavirus no ha fet baixar el preu dels lloguers a la Garrotxa

Els preus del mercat immobiliari varien en funció de l’oferta i la demanda de cada zona i a la Garrotxa no han canviat gaire respecte de fa tres mesos. Tot i que s’albira una crisi econòmica generalitzada provocada pel coronavirus, les immobiliàries de la comarca són relativament optimistes. Ja han reprès l’activitat i ho han fet amb un bon volum de visites, moltes de les quals havien quedat pendents per culpa de la pandèmia. Segons Pere Bahí, responsable de formació del col·legi d’APIs de Girona i membre de la comissió d’estudi del preu del mercat a les comarques de Girona, els preus dels habitatges de lloguer es mantindran.

 

I això que els preus del lloguer havien arribat abans del coronavirus a registres del 2008, d’abans de la crisi. Actualment, llogar un pis d’una habitació a Olot costa de mitjana uns 380 euros; de dues, uns 430; de tres, uns 600, i de més de tres, uns 700. Pel que fa a la compra, els preus són més assequibles. Són semblants als que hi havia el 2004 i, segons les previsions de Pere Bahí, tampoc no baixaran.

 

Bahí reitera que tot depèn de la llei de l’oferta i la demanda, i considera que el garrotxí és un dels mercats immobiliaris que sortiran més ben parats del cop del coronavirus. Tot i que les immobiliàries han aturat l’activitat i la producció durant unes setmanes, ara ja tornen a funcionar i esperen una recuperació en forma de V baixa; és a dir, que de la mateixa manera que van baixar, tornaran a pujar. En cap cas pensen que es repetirà una situació en el seu sector com la del 2008.

Respon