Els processos creatius i l’entorn natural seran els protagonistes de la 37a edició de l'Ésdansa

El festival de Les Preses se celebrarà del 19 al 25 d’agost. Enguany s’hi podrà veure danses patrimoni de la humanitat com les d’Oman i Armènia, i d’altres països com Guatemala o Tanzània. 

Aquest 2019 es compliran 37 anys d’EsDansa (EsDansa)


L’ÉsDansa 2019 comptarà en la seva 37a edició amb diversos artistes internacionals i nacionals que aproparan balls tradicionals d’arreu del món a la Garrotxa. De fet, s’hi podran veure la dansa Al-bar’ah d’Oman i de Kochari d’Armènia, danses que són patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO. Aquesta vocació internacional s’interrelaciona amb els processos de creació, que és un itinerari que es va iniciar fa quatre anys i aquest any es vol recollir i concloure. La directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Àngels Blasco,  posa en valor el fet d’ajuntar diverses danses del món per fer créixer la dansa d’arrel.

 

Per la seva banda, la nova directora de l’ÉsDansa, Núria Feixas, afirma que la dansa d’arrel encara és important, ja que és una font d’inspiració per a artistes contemporanis

 

Aquesta serà una edició en la qual les danses indígenes d’Amèrica del Sud i les cultures més desconegudes d’Orient prendran el protagonisme de l’ÉsDansa. Els espectacles experiència ubicats en entorns naturals seran, una vegada més, protagonistes del certamen que se celebrarà del 19 al 25 d’agost.

Respon