Els productes ecològics, la Cuina Volcànica i l’Occitània Francesa seran els protagonistes de la Fira Orígens 2019

Aquest any un terç dels productors tindran segell ecològic, el col·lectiu de cuina volcànica tancarà la fira amb motiu dels seus 25 anys i la regió francesa d’Occitània serà la convidada d’enguany. Orígens se celebrarà el 23 i 24 de novembre i comptarà amb Nandu Juvany, Isabel i Jordi Juncà, Fina Puigdevall o Gonzalo Rivière.

Una de les activitats que inclou la fira són les demostracions i conferències de xefs reconeguts (Fira Orígens)


El certamen ha reforçat la presència femenina entre els seus convidats i aquest any hi haurà paritat entre les veus culinàries que oferiran conferències i demostracions durant la fira. Enguany Orígens arriba a la vuitena edició i ho fa amb una xifra consolidada de 59 estands que acolliran més de 90 productors de tot el territori català. La majoria, un 38% seran de les comarques barcelonines. De la Garrotxa, hi haurà set expositors. El regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, explica que la Fira ha permès també veure néixer nous productors locals.

 

Enguany, els productors que assistiran per primera vegada a la Fria Orígens representaran un 31% del total. Aquest 2019 el territori convidat és l’Occitània Francesa que donarà a conèixer la seva carn ecològica. De fet, el segell ecològic, serà present en una tercera part dels expositors. Ho remarca el director de la Fira, Pep Palau.

 

La Fira Orígens se celebrarà el cap de setmana del 23 i 24 de novembre al Pavelló Firal d’Olot. La vuitena edició també comptarà amb tallers per als més petits i el 3r concurs de Coques de Forner. L’any passat 8.000 persones van visitar la Fira Orígens.

Respon