Els restauradors garrotxins encaren l’època de casaments amb incertesa

El confinament ha obligat a cancel·lar moltes reserves per la dificultat d’adaptar la celebració a les mesures de seguretat. Tot i que a la fase 2 de la desescalada ja es permetria fer casaments amb uns mínims, el sector hi desconfia.

Els casaments són una de les fonts d’ingressos més importants d’alguns restauradors

El servei de càtering o de menú als casaments, són una de les fonts d’ingressos que tenen alguns restauradors. La crisi del coronavirus ha provocat l’anul·lació de moltes d’aquestes reserves. La dificultat que suposa complir amb les mesures de prevenció o la mateixa prohibició de fer actes amb molta afluència, són factors que agreugen, encara més, els efectes de la pandèmia sobre el gremi de la restauració. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra.

 

A la fase 2 del pla de desescalada del govern espanyol es permet obrir els restaurants a un terç del seu aforament, sempre que es mantingui la distància de seguretat. Sota les mateixes condicions, la fase 3 permetria  omplir la meitat de l’aforament dels locals. Tot i això, Xifra, agafa l’exemple dels festivals i reconeix que “serà complicat”.

 

A la fase 2 es permetrà fer casaments amb 100 persones a l’aire lliure i 50 en un espai tancat. A la fase tres les limitacions d’aforament augmentaran. Les últimes dades indiquen que a la Garrotxa es fan uns 175 casaments anuals, la majoria d’ells, celebrats entre els mesos de maig i setembre.

Respon