Els sanitaris demanen millores laborals al ple municipal d’Olot

La plataforma Sanitaris en Lluita va presentar una moció que recull diferents demandes del sector. El text s’ha entregat a diferents consistoris i insta directament a la Generalitat i el Departament de Salut. Entre les reclamacions hi ha recuperar el 5%, elaborar un pla de xoc i incrementar el pressupost.

Foto: @Olotuit


La moció es va presentar en l’últim ple municipal de dijous passat i va ser aprovada amb els vots a favor de JuntsxCat, el PSC i la CUP i amb els vots en contra d’ERC. El regidor republicà, Josep Granados, justificava així la seva oposició.

 

Vots a favor de Junts, PSC i CUP

L’equip de govern de la ciutat va valorar de puntetes la moció i va mostrar el seu suport en referència a “tots els sanitaris”. Una de les regidores de Junts per Catalunya Olot és Mariona Camps.

 

El PSC també hi va votar a favor, però la seva regidora Marina Alegre va fer referència al quart punt de la moció que reclama la recuperació del 5% del sou retallat fa deu anys.

 

La CUP va mostrar absoluta complicitat amb la moció dels sanitaris i va cenyir-se a reclamar una sanitat pública a tots els nivells. El seu portaveu és Lluís Riera.

Una demanda per tots els col·lectius

A més d’un sistema sanitari 100% públic, la moció de Sanitaris en Lluita també demana un pla de xoc per reduir dràsticament les llistes d’espera acumulades per la crisi de la covid-19, un augment de pressupost del Departament de Salut, garantir EPI’s i proves PCR als sanitaris i un únic conveni laboral per a tots els professionals. El representant del sindicat sanitari, Guillem Picart, va recordar que la lluita englobava tots els perfils.

 

La moció va quedar aprovada a l’Ajuntament d’Olot, com també s’ha fet en altres consistoris del país. Està previst que Sanitaris en Lluita també la presenti al pròxim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Respon