Els sanitaris, el dia que havien de començar les Festes del Tura: “El missatge ha de ser de contenció”

Demanen “contenció” a la ciutadania i que la festa major sigui “introspectiva”. Creuen que els pròxims dies seran una prova de maduresa per a la ciutat i reclamen no criminalitzar els joves. L’Ajuntament també apel·la a la responsabilitat individual dels ciutadans.

Els Gegants no podran sortir aquest any (Ràdio Olot)

 

Aquest és el moment que molts olotins haurien desitjat que es repetís aquesta tarda. Però la pandèmia del coronavirus deixarà tancades les portes de l’Hospici un any més. Davant la nostàlgia, ganes de festa i melancolia que pugui sentir la ciutadania, els sanitaris garrotxins envien un missatge de contenció i paciència. El director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és Jaume Heredia en declaracions a aquesta emissora.

 

“La població jove n’és conscient”

Els professionals de la salut apel·len a la responsabilitat dels olotins per mantenir frenada la interacció social uns dies on la ciutat estaria de festa. Heredia trenca una llança a favor dels joves i assegura que són conscients del moment que vivim.

 

L’Ajuntament d’Olot ha preparat un dispositiu policial per controlar qualsevol acte alternatiu o trobada que no compleixi les normes establertes per la Generalitat. L’alcalde de la ciutat, Pep Berga, envia aquesta missatge a la ciutadania.

 

Per primera vegada en vuitanta anys, les Festes del Tura no se celebraran. Tot i que l’Ajuntament havia pensat actes adaptats a la pandèmia, els rebrots de l’estiu han fet cancel·lar tot allò que podia preveure’s i deixar les Festes del Tura per al 2021.

Respon