Els sanitaris garrotxins demanen no abaixar la guàrdia: “Tenim la sensació que hi ha una mica de relaxació a la població”

Des de principis d’agost, a la Garrotxa hi ha hagut quatre brots de coronavirus, però tots s’han pogut controlar a temps. Mentre es puguin tallar les cadenes de transmissió, diu la directora adjunta dels CAP d’Olot i Besalú, no caldrà cap cribratge massiu a la comarca.

Imatge d’arxiu de Ràdio Olot (Pau Masó)

La setmana passada va ser la pitjor de l’estiu a la Garrotxa. L’augment de casos va enfilar el risc de rebrot per sobre de la mitjana catalana i va fer aixecar les orelles al món sanitari. Segons la directora adjunta dels centres d’atenció primària d’Olot i Besalú, Marta Espona, les dades a la comarca no són alarmants, perquè poden canviar molt d’un dia per l’altre, però sí que generen inquietud. Considera que poden ser producte d’una certa relaxació entre la població. Són declaracions a Ràdio Olot.


Des del 10 d’agost, ara fa quinze dies, el risc de rebrot a la Garrotxa només va fer que augmentar i va arribar al seu punt més alt dijous passat. Es van detectar més positius i, en el total d’acumulats, es van superar els 900 a tota la comarca. Marta Espona diu que vigilen de prop aquestes dades; sobretot per tenir controlats els positius per coronavirus.


Brots controlats

És el que ha passat en els brots que hi ha hagut a la Garrotxa. Aquest mes d’agost, Salut n’ha detectat quatre a diferents punts de la comarca i cap no s’ha estès. Tots han estat puntuals i s’han pogut controlar perquè s’han tallat a temps les cadenes de contagi. Per això, de moment, diu la subdirectora dels CAP d’Olot i Besalú, no fan falta mesures més estrictes a la Garrotxa. No es contempla la possibilitat de fer cribratges massius com s’estan fent a arreu de Catalunya.


El que sí que ha dictat Salut a la Garrotxa és la prohibició a les residències de gent gran de rebre visites externes. Marta Espona diu que és una mesura preventiva i temporal que s’aixecarà quan les dades del risc de rebrot millorin i se situïn per sota del 75%.

Respon