Els sanitaris garrotxins esperen una “vacunació massiva” de la grip

D’aquesta manera asseguren que serà molt més fàcil distingir-la de la covid-19. L’Hospital d’Olot ja ha comprat testos específics que determinen ràpidament si es tracta d’un refredat o del coronavirus. Creuen, però, que la conscienciació de la ciutadania i el rentat de mans pot ajudar a tenir una campanya de la grip més suau que altres anys.


En les pròximes setmanes hauria de començar la campanya de vacunació de la grip. De moment, Salut no ha concretat els detalls d’una campanya que s’espera que sigui excepcional per la seva confluència amb la pandèmia. La similitud entre els símptomes que presenten els dos virus ha fet que els sanitaris ja comencin a demanar que aquest any la vacunació de la grip sigui massiva. En parla el director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Heredia, a Ràdio Olot.

 

Davant la situació, els hospitals i les àrees bàsiques ja s’han començat a preparar per al que pugui venir. L’Hospital d’Olot ja ha comprat testos específics per determinar de manera ràpida si es tracta de la grip o de la covid.

El rentat de mans, un hàbit efectiu contra la grip

El director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa també assenyala que les rutines que hem après els últims mesos també han de servir perquè la grip tingui menys impacte.

 

Està previst que la campanya de vacunació de la grip comenci el pròxim mes d’octubre i vagi dirigida, sobretot, a col·lectius de risc (persones més grans de 65 anys o amb malalties cròniques) i al personal sanitari. El Departament de Salut ha comprat, de moment, 1 milió 450.000 dosis de vacunes de la grip, unes 230.000 més que l’any passat. Es calcula que cada any, la grip afecta entre el 5 i el 20% de la població. A Catalunya, l’any passat hi va haver més de 100.000 casos de grip i 1.169 hospitalitzacions. La malaltia va provocar 145 morts.

Respon