Els sanitaris garrotxins: “Les escoles són espais segurs”

Les escoles són espais segurs. Ho asseguren els directors de l’Atenció Primària de la Garrotxa a Ràdio Olot després dels primers mesos del retorn a les aules. Afirmen que els contagis que s’han donat als centres educatius han vingut de fora i que les escoles estan fent “les coses bé”. Els sanitaris només els preocupa la capacitat de resposta dels equips mòbils que han de fer les PCR als alumnes i professors. 

Una de les aules de l’Escola Morrot d’Olot (Ajuntament d’Olot)


A l’inici de curs es van activar diferents equips mòbils de sanitaris que es traslladen a les escoles per fer els cribratges a les aules on s’ha detectat un cas positiu. Això evita que els alumnes hagin d’anar al CAP i de retruc les aglomeracions als centres sanitaris. Però, després de setmanes de funcionament, la directora de l’Atenció Primària de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Glòria Bassets, es mostra preocupada per la resposta que es pugui donar si segueixen pujant els contagis.

 

La mateixa sensació la té el director de l’Atenció Primària de l’ICS a la comarca, Josep Lluís Nicolau.

 

Foto: ACN


“No hem tingut contagis dins les escoles”

La valoració general, però, és positiva i els directors de la primària afirmen que els centres estan fent les coses bé i els protocols estan funcionant. De fet, asseguren que les escoles i instituts són “espais segurs” i que els contagis es produeixen fora les aules.

 

A hores d’ara a la comarca tots els centres educatius estan oberts i hi ha una vintena de grups i 500 alumnes confinats a casa.

 

Consulta els casos de coronavirus a les escoles de la Garrotxa

Respon