Els sanitaris garrotxins veuen “arriscat” posar dates al desconfinament

Des de l’Hospital d’Olot i les àrees bàsiques de salut de la Garrotxa creuen que tot dependrà de l’evolució d’un virus que encara no s’acaba de conèixer. També creuen que la millor manera de prendre decisions “coherents i objectives amb la realitat” seria des del món local.

Els sanitraris viuen amb preocupació el desconfinament (Martí Albesa)

Els centres sanitaris de la Garrotxa creuen que és bo que el desconfinament es planifiqui per etapes, però qualsevol canvi genera expectació al sistema sanitari. I el pla de desconfinament del govern espanyol ha fet “aixecar les orelles” als hospitals i centres d’atenció primària. El director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, i el director dels CAP de Besalú i Olot, Josep Lluís Nicolau, diuen a l’Informatiu de Ràdio Olot que miren el pla de desconfinament amb cautela.

 

Tots dos també coincideixen en el fet que posar dates al desconfinament és “arriscat”. Segons el govern espanyol, el canvi cap a “una nova normalitat” durarà entre sis i vuit setmanes.

 

Demanen responsabilitat

Pel que fa a la unitat territorial, els coordinadors dels centres sanitaris garrotxins creuen que caldria apostar per una mirada més local. Defensen les àrees de salut amb què treballen en comptes de les províncies.
De fet, un cop s’arribi a la fase tres del desconfinament la mobilitat només es permetrà dins d’una mateixa província. Un fet que provocarà que veïns de la Vall d’en Bas no puguin anar a Torelló, però si a la Costa Brava.

 

Segons el director dels CAP d’Olot i Besalú, la ciutadania tindrà més responsabilitat que mai i dependrà de les mesures que adaptin per saber els terminis que tindrà el desconfinament.

 

L’Hospital d’Olot i els centres d’atenció primària han confirmat a Ràdio Olot que la setmana que ve començaran a reactivar part de l’activitat assistencial que havien suspès pel coronavirus. A més també han explicat que després de quinze dies del retorn dels treballadors essencials a la feina, no s’ha detectat cap repunt de contagis.

Respon