Els sectors econòmics de la Garrotxa demanen que Lluèrnia s'allargui

Això xoca amb l’essència i l’àmbit artístic del festival de la llum i el foc. Des del sector turístic i comercial ho veuen com una oportunitat per dinamitzar la comarca. Els botiguers de la ciutat d’Olot reclamen més presència i els hotelers i restaurants més durada. 


Entre la llum de l’arribada de milers de ciutadans i el foc artístic que crema entre els artistes, hi ha Lluèrnia. El festival d’Olot no ha parat de créixer des de la seva primera edició l’any 2012. Ho ha fet de tal manera que s’ha convertit en un dels caps de setmana més importants per als sectors econòmics de la comarca (restaurants, botigues o hotels). De fet, l’impacte es pot mesurar amb els tres torns que fan els restaurants d’Olot o el nombre de visites que ha rebut el web de Lluèrnia, les quals s’han multiplicat per cinc aquest any. Amb aquestes dades a la mà, el sector turístic demana que Lluèrnia creixi en durada. La gerent de Turisme Garrotxa és Turina Serra, en declaracions a Ràdio Olot.

Els botiguers demanen més presència

Des d’un altre punt de vista, els comerciants d’Olot veuen Lluèrnia com una oportunitat per dinamitzar el sector. Proposen ampliar els horaris comercials i demanen més involucració del festival. El president de l’Associació de Comerciants d’Olot és Jordi Rovira.

 

Des de la direcció de Lluèrnia defensen que l’ampliació de l’horari comercial i la il·luminació dels aparadors podria perjudicar a l’essència del festival. Davant les demandes dels sectors econòmics, el director gerent de Lluèrnia, Pep Fargas, posar en relleu l’essència del certamen.

L’Ajuntament veu difícil allargar la durada de les instal·lacions

Des de l’Ajuntament d’Olot responen que Lluèrnia té molt de recorregut. El regidor de Cultura, Pep Berga, detalla, però, que haurà de ser amb activitats paral·leles. Segons Berga, el recorregut artístic de Lluèrnia difícilment pot reproduir-se durant dues nits.

 

Quatre dies després de tancar la sisena edició de Lluèrnia, l’organització assegura que el certamen evolucionarà els pròxims anys. Tot i que no hi ha dades exactes, es calcula que el festival de la llum i el foc reuneix més de 25.000 persones a Olot en una nit.

Respon