Els serveis jurídics de l'Ajuntament han de determinar la dependència dels RCR en el nou Firal

Els olotins podran decidir lliurement què s’hi ha de fer al nou Firal però no està clar que es pugui fer un disseny partint de zero ja que potser s’haurà de seguir l’avantprojecte fet pels arquitectes RCR d’Olot. Els serveis legals de l’Ajuntament d’Olot estan mirant si és possible separar-ho i no seguir amb el Firalet o s’està lligat de mans i peus amb el que es va pactar en el seu moment.

El Firal 2 (Jordi Altesa)

Una mirada al Firal (Jordi Altesa) 


El despatx d’Aranda, Pigem i Vilalta va dissenyar com un tot el Firal i el Firalet, però només es va executar una fase, la que tots coneixem i que ha estat motiu de crítiques perquè es rugós, fa que la gent caigui i té poca llum. Ara, els serveis legals de l’Ajuntament estan analitzant si la ciutat pot començar de zero el projecte o està lligada als desitjos i capricis dels arquitectes. Tot i això, l’alcalde creu que es podria arribar a un acord si el que es presenta són reivindicacions ciutadanes.

 

Canvis en la normativa

Corominas no ha sabut precisar quina serà la decisió que es pot prendre referent a la contractació perquè la legislació ha canviat molt des d’aleshores i ara és més estricta en l’adjudicació d’obra pública, sobretot quan es parla de grans quantitats com pot ser el cas. Per això, la decisió jurídica ha de servir per veure quin dret tenen els arquitectes a que s’acabi la seva obra o la ciutat a poder-la dissenyar segons el seu gust i criteri.

 

Per tal de fer el procés participatiu s’ha contractat l’empresa Raons Públiques que ja ha organitzat per exemple un pla d’usos al barri de Gràcia de Barcelona. A més, també hi participaran tècnics del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Respon